Sponsorizarea care nu costa nimic

In aceste vremuri cand initiativele culturale sunt din ce in ce mai putine, cand auzi atat de des despre teatre care isi inchid usile, e mai important ca niciodata sa fii alaturi de cei care incearca sa le tina deschise. In Culise este un teatru independent reprezentat de o asociatie culturala, care nu beneficiaza de nicio subventie din partea statului, functionand strict din venituri proprii. Inca din 2011 incercam sa aducem teatrul mai aproape de tine si ne dorim sa continuam sa bucuram publicul prin spectacole care sa destinda si sa distreze. Pentru a continua acest vis, avem nevoie sa-ti pui si tu amprenta In Culise!

Pana la 31 decembrie, compania ta poate directiona 20% din impozitul pe profit datorat statului catre o organizatie nonprofit. Nu te costa absolut nimic, iar banii care in mod normal s-ar fi dus la bugetul de stat merg catre o cauza pe care o sustii si tu. Nu trebuie confundat cu cei 2% din impozitul pe venit, acestia putand fi donati doar de catre persoane fizice.

Daca faci parte dintre oamenii care vor sa dea cei 20% nu statului, ci unui grup de oameni care sigur vor face ceva important cu ei, sustine Teatrul In Culise. Pentru ca teatrul independent este o necesitate a zilelor noastre – atat pentru cei 200 de studenti care devin actori in fiecare an si au nevoie de spatii unde sa joace, cat si pentru spectatorii care au nevoie de teatru proaspat, cu care sa se identifice si in care sa creada. Pe langa crearea de locuri de munca si contributia la imbogatirea sectorului cultural in Bucuresti, Asociatia Culturala In Culise isi propune si alte proiecte care au legatura inclusiv cu educatia si dezvoltarea industriei (concursuri de scenaristica pentru elevi, Festivalul de Comedie de la Corbu, Festivalul Zilele Teatrului Studentesc si alte proiecte pe care din lipsa de fonduri inca nu am reusit sa le implementam).

Suntem un teatru al acelora care nu sunt multumiti de oferta teatrala din teatrele de stat, al acelora care inca n-au descoperit gustul viu si adevarat al teatrului independent, al acelora care sunt in cautarea unui spatiu artistic lipsit de aerul distant si elitist al celorlalte teatre.

Cum poti ne poti sustine?

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscala existenta in codul fiscal inca din anul 2004, dar care nu este foarte cunoscuta si prin urmare nu este pusa in practica. Aici poti verifica extrasul din codul fiscal.

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla . Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Directionarea inseamna ca plata se face direct catre Asociatia Culturala In Culise si nu catre ANAF, iar pentru ca suma sa fie deductibila, trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1: Descarcati aici Formularul pentru directionarea celor 20% catre Asociatia Culturala In Culise.

Pasul 2: Printeaza Formularul in 2 exemplare.

Pasul 3: Completeaza in 2 exemplare paragraful I cu datele tale si semneaza in campul „Semnatura Contribuabil”.

Pasul 4: Trimite-ne prin posta sau curier cele 2 exemplare originale la adresa Calea Calarasilor nr.55 – cu mentiunea pentru Asociatia Culturala In Culise sau vino la spectacole cu cele doua exemplare completate – le putem completa si impreuna.

Pasul 5: Pentru ca efortul tau sa fie minim noi ne ocupam de restul formalitatilor.

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dumneavoastra!

Avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit

Practic ai libertatea sa alegi destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat. Si poti contribui la o cauza nobila fara niciun fel de cheltuiala. Contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in sustinerea teatrului independent si impactului sau social in zona culturala.

Datele noastre:

ASOCIAȚIA CULTURALĂ BROADWAY THEATER
CIF 36884307
IBAN RO40INGB0000999906567964

 

Pentru mai multe informatii si asistenta in vederea contractului de sponsorizare iti stam la dispozitie la numarul de telefon 0735 026 762 sau 0727 033 004 sau pe email la teatru@inculise.ro.