IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU

IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU

dupa texte de Matei Visniec
Cu: Stefan Nistor, Florin Fratila, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmus, Paul Alexandru
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h20min

O comedie dulce-romaneasca ce vorbeste despre modul in care priveste Occidentul spre Balcani. Veti vedea o Romanie autentica a stereotipurilor, naiva si manelizata, lipsita de consistenta. Un teatru sincer, care atinge prejudecati si idei periculos de amintit.

Actori


Stefan Nistor

Stefan Nistor


Florin Fratila

Florin Fratila


Alexandru Minculescu

Alexandru Minculescu


Ioana Chelmus

Ioana Chelmus


Paul Alexandru

Paul Alexandru


Maria Popovici

Maria Popovici

MOTTO: Stam cu totii cocotati pe gard si privim spre Occident…

„Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu” este un colaj de teatru scurt, o comedie dulce-romaneasca, ce il plaseaza pe romanul de rand pe un soclu al dumnezeilor. Spectacolul vorbeste despre Romania lasata in urma de regimul comunist, despre fuga continua spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informatii, despre mirajul cainilor cu covrigi in coada si aspiratia Estului catre Vestul americanizat, despre o Romanie careia ii lipseste consistenta, ducandu-si existenta prin nostalgia trecutului, despre asocierea tiganilor manelizati cu reprezentantii acestei natiuni. Ironia neindoielnica reuseste sa atinga si a loveasca, fara sa plictiseasca niciun moment, prejudecati si idei periculos de amintit.

Un spectacol produs si montat in spiritul si urmarind misiunea Teatrului In Culise folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Visniec, „Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu” propune o altfel de experienta pentru spectatori. Acestia vor vedea un teatru sincer, fara prea multa scenotehnica, dar cu siguranta socant si intrigant. O comedie superba selectionata la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea, Maratonul Teatrelor Independente din Bucuresti, festCO – Festivalul Comediei Romanesti, FNTi – Festivalul National de Teatru Independent. Cu siguranta unul din varfurile de lance din stagiunea In Culise.

CINE NE RECOMANDA

„Multumesc ca-mi tineti in viata niste texte pe care le-am scris in singuratate, fara sa ma gandesc ce s-ar putea face cu ele pe scena. Acest spectacol este, pentru mine, un cadou minunat, cum este si spatiul in care se joaca. In vremea cand eram in tara, nu exista asa ceva. Am descoperit café-teatrul la Paris. (…) Mi-a plăcut extraordinar de mult spectacolul, dar cu adevarat extraordinar este ce improvizati voi pe langa textele mele. V-am spus la telefon ca puteti sa faceti ce vreti cu ele si ati mers pana in panzele albe in materie de  inventivitate. (…) Cu cat mai mult am vizitat Occidentul, cu atat mai mult îmi place Bucurestiul. Se intampla ceva in tara asta, chiar daca oamenii politici o fac de ras. Creativitatea tinerilor mi se pare o revansa uluitoare fata de clasa politica! (…) N-aa fi scris aceste texte daca nu eram intristat de cantitatea mare de clisee ale Occidentului fata de Balcani. Trebuie sa treaca un secol ca sa se dezlipeasca un cliseu din asta de pe fruntea tarii. O tara poate oferi 150 de subiecte negative. De Romania sunt legate doar vreo patru: caini vagabonzi, orfelinate, romi, coruptie… Numai patru subiecte negative timp de 25 de ani? Inseamna ca e o tara anormala. (…) Spatiul acesta imi aminteste de studentia mea, cand locuiam intr-un demisol, pe strada Galati, in apropiere de Piata Rosetti. Repet, sunteti extraordinari, aveti un talent care galgaie, sare, te tine intr-o stare de frumusete. Iar locul acesta este absolut fabulos, cu public de buna calitate.”

Matei Vișniec

PROGRAM SPECTACOLE